2015. október 10., szombat

KIss Norbi újra Európa bajnok!

Jaramában (spanyolország) védte meg címét Norbi, két győzelmet és egy harmadik helyet szerzett a múlt hétvégén.

Képtalálat a következőre: „kiss norbert kamion”


Utolsó előtti versenyhétvégéjéhez érkezett az FIA Kamion Európa-bajnokság mezőnye, Spanyolországban, Jaramában álltak rajthoz a versenyzők.Az edzéseken még a hazai versenyző, Albacete volt a leggyorsabb, de az időmérőn már minden a szokásos kerékvágásban zajlott szombaton Jaramában, Kiss Norbi megszerezte a pole pozíciót, majd - bár a végén Albacete a nyakán autózott -, magabiztos rajt-cél győzelmet aratott.Ezzel a győzelemmel akkora pontelőnyre tett szert Norbi, hogy hét futammal a szezon vége előtt megvédte címét, és 2014 után 2015-ben is ő lett az Európa-bajnok.

Képtalálat a következőre: „kiss norbert kamion”
A csapat - még ünneplés helyett - felkészítette a kamiont a második futamra, ahol a nyolcadik helyről Norbi már a rajtnál megelőzte Hahnt, Albacetet, majd sorra vadászta le többi ellenfelét, és felért a két Buggyra mögé a harmadik helyre. Próbált előzni még, de Vrsecky nem adott rá lehetőséget, Norbi pedig nem kockáztatott, hanem boldogan hozta be kamionját a harmadik helyen, így ezen a versenynapon is két dobogós helyezést ért el az immáron kétszeres Európa-bajnok autóversenyző.
Képtalálat a következőre: „kiss norbert kamion”


Kiss Norbiról röviden:

Kiss Norbert (Szombathely1985május 2.) kétszeres FIA ETRC bajnok, az egyik legeredményesebb magyar gyorsasági autóversenyző.
A versenyzést egy autós szimulátor játékkal kezdte, a Live for Speed-del. A számítógépes autószimulátorokkal elért sikerei alapján figyeltek fel rá 2005-ben. Az Opel Astra Kupában versenyzett csonka szezont, 4 győzelmet aratott, az év végén az Év Újoncának választották. Majd 2006-ban első próbálkozása során megnyerte hazánk akkori legkomolyabb márkakupáját, a Renault Clio Kupát. Mely sorozatban az év folyamán 10 győzelmet aratott és csak egyetlenegyszer maradt le a dobogóról. Ez év végén az Év Gyorsasági autóversenyzőjének választották. 2007-ben az akkor induló Magyar SEAT León Kupában versenyzett az IMC motorsport színeiben, amit meg is nyertWéber Gábor előtt. 2008-ban is folytatódott a siker széria, pedig ekkor már két erős ellenféllel kellett küzdeni, Wéber mellett Michelisz Norbert is itt versenyzett. Az év végén ismét bajnoki címet ünnepelhetett. 
Képtalálat a következőre: „kiss norbert kamion”
A következő 2009-es évben két kategóriában versenyzett, a Suzuki Swift Kupában, illetve az E kategóriában forma autók között, Formula Renault-val. A Suzuki Kupát sikerült megnyerni (8 győzelemmel) a Formula Renault csoportban szintén első lett, az abszolút értékelésben pedig a második helyet szerezte meg. 2010-ben aZengő Motorsport szineiben a spanyol SEAT León Supercopa-ban versenyzett csonka szezont, 1 győzelem, 2 második hely és több jó helyezés volt az eredmény. Az összetettben a harmadik helyen állt, Carol és Nogues mögött, de mivel Jerezben súlyosan sérült az autó, a záró hétvégén nem tudott rajthoz állni, így végül a hatodik helyen zárt az összesítésben. 2014-ben és 2015-ben a FIA European Truck Racing Championship bajnoka lett.


Interjú Norbival itt:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése