2016. március 1., kedd

Európai Év Autója 2016: a győztes az Opel Astra

A Genfi Autószalon előestéjén kihirdették az európai Év Autója szavazás végeredményét. A győztes az új Opel Astra lett, ezzel a német márka már ötödször nyerte el ezt a címet.


 Az “Év Autója 2016” díjat az Opel elnök-vezérigazgatója, Dr. Karl-Thomas Neumann vette át a COTY (Car of the Year) elnökétől, Hakan Matsontól a 86. Genfi Autószalon sajtónapjának előestéjén.

“Az új Astra egy új korszak kezdetét jelöli az Opelnél, és győzelme az Év Autója versenyen arra utal, hogy a helyes úton járunk,” mondta Dr. Karl-Thomas Neumann. “Megtisztelő egy ilyen becses díjat átvenni vezető autós újságíróktól.”

Az Opel kompakt típusa 309 pontot szerzett a bíráktól, mögötte a dobogóra a Volvo XC90 (294 pont) és a Mazda MX-5 (202 pont) jutott még fel. Az idei mezőnyben is a legjózanabb választás győzött, a hét döntős közt a luxuslimuzintól kezdve az óriás szabadidőautón át az apró sportautóig számtalan szélsőség képviseltette magát.


Az „Év Autója” cím új viselőjének mind az ötajtós, mind a Sports Tourer változata teljesen új, könnyűszerkezetű jármű architekturára épül. Teljesítményét kizárólag a legújabb generációs benzin- és dízelmotorok szolgáltatják. Okostelefon-integráció és az úttörő Opel OnStar személyes csatlakoztatási és szolgáltatási asszisztens tesz lehetővé modern kapcsolódást. Az Astra, folytatva az Opel tradícióját, korábban csak magasabb kategóriákban ismert felszereléseket vezet be a kompakt osztályban, például az IntelliLux LED® mátrixvilágítást.

1 megjegyzés: