2016. augusztus 25., csütörtök

A Ford GT digitálisan is meghódította Le Mans-t


48 óra, 29 perc és 21 másodperc. Ennyi az új rekord a szimulátorversenyzésben, amit öt európai játékos állított fel a Ford támogatásával.
Az új Ford GT már bizonyított Le Mans-ban, hiszen első nekifutásra megszerezte a GTE Pro kategória első helyét. 24 órán keresztül állt helyt a technika, miközben autónként 3-3 pilóta váltotta egymást.

Ezután a győzelem után pedig a digitális aszfalton is letette névjegyét a Ford, egy új megbízhatósági rekorddal. Igaz, itt a technikát nem kellett félteni, csak a pilótákat, hiszen több mint 2 teljes napon keresztül darálták felváltva a köröket a Circuit de la Sarthe-on, a Forza Motorsport 6 játékban. A versenyzők: Carra Scott (25 éves) az Egyesült Királyságból; Hélène Cressot Franciaországból; Johannes Knapp (30) Németországból; Andrea Lorenzo Facchinetti (42) Olaszországból; és Jesús Sicilia Sánchez (23) Spanyolországból. Az öt játékos 3015 kört, vagyis 41.004 kilométert tett meg a digitális dupla Le Mans-on, ezalatt pedig 32 doboz energiaitalt, 146 palack vizet és üdítőt, illetve több mint 3 kg édességet pusztítottak el.

A rekordot Kölnben, a Ford európai központjában állították fel, a versenyt pedig a Ford Chip Ganassi Racing pilótája, Stefan Mücke indította el. Mücke 9 órán keresztül vezette az egyik GT-t a 24 órás viadalon, összesen 136 kört megtéve ezalatt. Ő így nyilatkozott a rekordról: “Remek munkát végeztek! Ahogy az igazi Le Mans futamon, itt is hihetetlen koncentrációra, odafigyelésre és kitartásra volt szükség – ráadásul ők kétszer annyi időn át versenyeztek, mint mi”.



A fiúk és lányok a kölni Gamescom játékfesztiválon vehették át az oklevelet a Guinness World Records bírájától. Lena Kuhlmann is elismeréssel nyilatkozott a játékosok teljesítményéről. “Számomra hihetetlen, hogy valaki egész éjjel fenn tud maradni – függetlenül attól, hogy egy autóverseny-maratonon száguld, vagy négy napon át tévét néz. Egy kétnapos verseny elképesztő erőfeszítést jelent, és ezek a játékosok lenyűgöző kitartásról tettek tanúbizonyságot. Aktívak és összeszedettek voltak, és még a rekord megdöntése után is jókedvűen folytatták. Az is jó ötlet volt, hogy közben láthatták a valódi Ford GT-t, így rápillantva időnként kizökkenhettek a virtuális világból.”

A Ford GT egyébként az 5 legnépszerűbb autó egyike a Forza Motorsport 6-ban, a játékosok már több mint 71 millió kilométert tettek meg vele a különböző pályákon - ez majdnem a Föld és a Merkúr közötti legrövidebb távolságnak felel meg. Az amerikai gyártó a Forza 6 készítése közben is együttműködött a játékot fejlesztő Microsoft Turn 10 stúdióval, hogy a GT - és a többi játszható Ford típus - minél élethűbb lehessen digitálisan is, például a GT aktív hátsó szárnya esetében. A Ford adja a fődíjat a szeptember 4-ig tartó Forza Racing Bajnoksághoz is, egy vadonatúj Focus RS-t. Ha valaki kedvet kapott a részvételhez, itt találja a részleteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése