2016. augusztus 29., hétfő

Furgonflotta a padláson


Mifelénk azt szokás mondani, kifogásokkal tele van a padlás. Valójában legtöbbször a por, a pókhálók és a mindenféle limlomok uralják a ház legfelső helyiségét. Van viszont egy megszállott brit, aki több ezer teherautót tart odafent - és mind Ford Transit.
Peter Lee a ’60-as években kezdett dolgozni az angol Langley üzemben, ahol Transit haszongépjárműveket gyártanak – ő pedig a szabadidejében ugyanennek az autónak a modellváltozatait gyűjti, és a kollekciója már több mint 6000 darabot számlál. Ráadásul egy éven át lakott egy áruszállítóban, tavaly pedig könyvet is írt a legendás haszongépjármű ötvenedik születésnapja alkalmából.


„Minden Transit-ereklyét megvettem, amibe csak belebotlottam, és egy idő után mindez az életem fontos részévé vált,” mesélte Peter, akinek ma már mintegy 23.000 ilyen tárgya van, a frizbikől kezdve a stresszlabdán át a süteményes dobozig. Emellett kilenc különböző kivitelű – életnagyságú, működő – Transit is áll a garázsában, köztük egy különleges, személyre szabott változattal, amelyben még bárpult is található.


Szerencsére Peter hobbijában a családja is partner. „Nagyon szerencsés vagyok. A családtagjaim szívesen járnak el velem az autókiállításokra, az unokám pedig imádja a játék teherautókat.” Jelenleg - stílszerűen - egy új Transit Customot vezet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése